Csodakonyha falbontás nélkül – Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

Csodakonyha falbontás nélkül – Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

Nem kell feltétlenül komoly kőműves munkálatokban gondolkodnunk, ha a konyha felújítása a soron következő feladat előttünk. Van, hogy már a tér újragondolásával is célt érhetünk. Álljon itt erre egy tökéletes példa.

Ötletládához ad!
Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Adott egy lehasznált, stílustalan, alacsony mennyezettől összenyomott, szűkös konyha, ami teljes felújításra vár. Gazdái azonban nem falbontó kalapáccsal próbálják megoldani a problémát már csak azért sem, mert a ház elrendezéséből adódóan nem volt hova tágítaniuk a főzőteret. Sokkal inkább a mesteri térkihasználásra, a fény erejére és a színek kontrasztjára építve  varázsolják újjá otthonuk központi helyiségét.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

Persze, így sem úszták meg az átalakulás melós részét. Ne áltassuk magunkat, nem is lehet. Nem mindegy azonban, hogy mennyit formálunk a téren, mit “dobunk el” belőle, és szerzünk újat annak helyére. Minél inkább tudunk támaszkodni a meglévő alapokra, annál gyorsabb és fájdalommentesebb lesz a szépbe való átmenet. Ilyen megfontolások mentén született újjá ez a konyha is. Egy dolgot azonban nem tudtak megspórolni benne: a kevés fény miatt az udvarra néző ablakot francia ajtóra cserélték, így – a közvetlen kertkapcsolaton túl – a világosabb és élhetőbb konyhabelső máris biztosítva volt.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

Szűk helyiségben minden tértágító megoldás aranyat ér. Igaz ez ebben a konyhában is, ahol a nyitott polcrendszer jelenti az igazi megváltást a korábbi zárt szekrénysorhoz képest. Ugyanígy a teret vizuálisan két részre osztó konyhaszigetet is nyitottan hagyták. A francia ajtó felől beáramló fény így nem “akad el” a konyha felénél, hanem szabadon bejárhatja az egész teret. Ráadásul a nyitott polcok klasszikus dupla győzelmet jelentenek: nem csupán a tárolásra adnak tökéletes megoldást, de az oda költöztetett és szépen elrendezett konyhafelszereléssel a dekoráció egy részét is meg tudjuk oldani.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

 

A konyhasziget ráadásul dupla funkciót tölt be, hiszen nem csupán a főzést támogatja, de étkezőpultként is szolgál, kiváltva ezzel az asztalt. Ezzel is értékes helyek szabadultak fel a konyhában.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

A falban futott egy régi, már használaton kívüli kémény. Zseniális ötlettől vezérelve ezt kibontották, és egy méretesebb tűzhelyet építettek be a helyére. A falat pedig tégláig visszabontották körülötte, ami hangulatában tökéletesen passzol a konyha ezen részéhez.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

Falburkolatnak fehér metrócsempét választottak. Egyszerű és relatíve olcsó megoldás, a cikk-cakkos elrendezésnek és a szürke fugának hála mégis elegáns kinézetet kölcsönöz a konyhának.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

A fekete és kék színválasztás pedig modern tónusokat csempész az amúgy tradicionális stílusba hajló térbe.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

Forrás: idealhome.co.uk

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Váltsd valóra lakásálmaidat a Fundamentával
Megnézem
Bezárom
Felújítás Így jártam, amikor ablakcserére adtam a fejem

Ablakcsere: erre a szóra 361 ezer oldalt talál a Google. Nincs hát egyszerű helyzetben az, aki ablakcsere előtt áll, és a megfelelő vállalkozót keresi erre a feladatra.

Stílus Pampafű dekor – Fedezd fel magadnak!

Ha hallottál már róla, azért, ha még nem, akkor pedig azért nézd meg, mit is jelent a pampafű dekor.

Otthon Ahol a fa az úr – Apró, mégis rendkívül egyedi stúdióban jártunk

A természetből sosem elég. Minél több van belőle körülöttünk, annál többet akarunk. Most jöjjön egy kis lakás, ahol a fa az úr.

Stílus A legújabb húsvéti trendek, amiket te is imádni fogsz!

A húsvéti trendek jönnek-mennek, egy azonban bizonyos: a nyúl, a tojás, a családi ebédek és gondosan ápolt hagyományok örök értéknek számítanak. Azonban – a karácsonyhoz hasonlóan – a húsvéti trendek, szokások mértéke is egészen új léptéket öltött az elmúlt évek során.

Stílus A legjobb otthoni „csináld magad” praktikák

Ki ne szeretné az igazán hasznos „csináld magad” praktikákat az otthonában, főként, ha még pénzt és időt is tud vele spórolni. Sokan erre csak legyintenek, mondván, hogy kézügyesség és kreatív érzék híján úgysem jutnak semmire.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin