Csodakonyha falbontás nélkül – Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

Csodakonyha falbontás nélkül – Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

Nem kell feltétlenül komoly kőműves munkálatokban gondolkodnunk, ha a konyha felújítása a soron következő feladat előttünk. Van, hogy már a tér újragondolásával is célt érhetünk. Álljon itt erre egy tökéletes példa.

Ötletládához ad!
Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Adott egy lehasznált, stílustalan, alacsony mennyezettől összenyomott, szűkös konyha, ami teljes felújításra vár. Gazdái azonban nem falbontó kalapáccsal próbálják megoldani a problémát már csak azért sem, mert a ház elrendezéséből adódóan nem volt hova tágítaniuk a főzőteret. Sokkal inkább a mesteri térkihasználásra, a fény erejére és a színek kontrasztjára építve  varázsolják újjá otthonuk központi helyiségét.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

Persze, így sem úszták meg az átalakulás melós részét. Ne áltassuk magunkat, nem is lehet. Nem mindegy azonban, hogy mennyit formálunk a téren, mit “dobunk el” belőle, és szerzünk újat annak helyére. Minél inkább tudunk támaszkodni a meglévő alapokra, annál gyorsabb és fájdalommentesebb lesz a szépbe való átmenet. Ilyen megfontolások mentén született újjá ez a konyha is. Egy dolgot azonban nem tudtak megspórolni benne: a kevés fény miatt az udvarra néző ablakot francia ajtóra cserélték, így – a közvetlen kertkapcsolaton túl – a világosabb és élhetőbb konyhabelső máris biztosítva volt.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

Szűk helyiségben minden tértágító megoldás aranyat ér. Igaz ez ebben a konyhában is, ahol a nyitott polcrendszer jelenti az igazi megváltást a korábbi zárt szekrénysorhoz képest. Ugyanígy a teret vizuálisan két részre osztó konyhaszigetet is nyitottan hagyták. A francia ajtó felől beáramló fény így nem “akad el” a konyha felénél, hanem szabadon bejárhatja az egész teret. Ráadásul a nyitott polcok klasszikus dupla győzelmet jelentenek: nem csupán a tárolásra adnak tökéletes megoldást, de az oda költöztetett és szépen elrendezett konyhafelszereléssel a dekoráció egy részét is meg tudjuk oldani.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

 

A konyhasziget ráadásul dupla funkciót tölt be, hiszen nem csupán a főzést támogatja, de étkezőpultként is szolgál, kiváltva ezzel az asztalt. Ezzel is értékes helyek szabadultak fel a konyhában.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

A falban futott egy régi, már használaton kívüli kémény. Zseniális ötlettől vezérelve ezt kibontották, és egy méretesebb tűzhelyet építettek be a helyére. A falat pedig tégláig visszabontották körülötte, ami hangulatában tökéletesen passzol a konyha ezen részéhez.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

Falburkolatnak fehér metrócsempét választottak. Egyszerű és relatíve olcsó megoldás, a cikk-cakkos elrendezésnek és a szürke fugának hála mégis elegáns kinézetet kölcsönöz a konyhának.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

A fekete és kék színválasztás pedig modern tónusokat csempész az amúgy tradicionális stílusba hajló térbe.

Csodakonyha falbontás nélkül - Előtte-utána képek egy mesteri átalakulásról

Forrás: idealhome.co.uk

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
banner
Lakás vásárlása vagy felújítása esetén válaszd a Fundamentát
Megnézem
Bezárom
Gyerek DIY ötletek gyerekeknek – Kreatív, unaloműző elfoglaltságok esős napokra

Szeretnéd a gyerekeket valami hasznossal lefoglalni? Szereti a család a DIY projekteket? Kreatív ötleteket keresel? Görgesd végig cikkünket inspirációnak!

Stílus Fehér nappali bútorod van? Így válassz hozzá kiegészítőket!

A fehér nappalibútor önmagában elég unalmas hatást tud kelteni, ám szerencsére a megfelelő kiegészítőkkel szuper végeredményt lehet elérni. Kíváncsi vagy rá? Mutatjuk!

Gyerek 20+1 tipp a varázslatos gyerekszobáért

Van egy hely a lakásban, ahol minden vidám, minden gondtalan, és amely örök mozgásban van. Ez a gyermekszoba, mely együtt cseperedik fel kis lakóival.

Tipp Kis étkező berendezése – Vegyük sorra a lépéseket

Egy kis étkező berendezése nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé, hiszen viszonylag nagy bútoroknak kell helyet találnunk anélkül, hogy zsúfolt hatást keltene a szoba. Erre hoztunk pár tippet!

Stílus Ezt a 3 bakit kerüld el, ha nem akarod, hogy olcsó hatása legyen a lakásodnak

Ahhoz, hogy a lakásunkat stílusosan és szépen rendezzük be, nem szükséges egy kisebb vagyont elköltenünk. Vannak azonban olyan bakik, amiket mindenáron el kell kerülnünk, ellenkező esetben megvehetjük a világ legdrágább bútorait, mégis olcsónak fog tűnni az otthonunk. Cikkünkben most eláruljuk, melyek azok a hibák, amiket mindenáron el kell kerülnünk.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin