Bútorfestés házilag – Így lehelj életet régi komódodba

Bútorfestés házilag – Így lehelj életet régi komódodba

A bútorfestés egy rendkívül nemes vállalkozás, hiszen régi elemeidbe lehelhetsz vele új életet. És ha még kreatívan is csinálod, otthonod is hálás lesz érte.

Ötletládához ad!

A legtöbb otthonban van egy régi, kopott vagy épp szín-és fénytelen bútordarab, amit jó lenne kicsit gatyába rázni. Jó hírünk van: a bútorfestés házilag készítve is elérhető megoldás erre. Ráadásul ha egy csipet ötletességgel és stílussal is megfűszerezed, a boltokban kaphatóknál is szebb darabot “készíthetsz” magadnak. Következzenek egy valós bútorfestő projekt valódi képei, melyek bizonyítják, mennyire egyszerű, egyszersmind milyen látványos dologról is van szó.

Adott volt egy klasszikus tölgyfa komód.

Bútorfestés házilag – Így lehelj életet régi komódodba

Mivel a bútor szép állapotban volt, nem igényelt komoly előkészítést. Eltávolították róla a fogantyúkat, illetve az ajtón fatapasszal elfedték a helyüket is, mivel a kész komódon máshová kerültek a fogantyúk. Az ajtókon lévő belső díszlécet is eltávolították (a helyét szintén fatapasszal javították), hogy későbbi stencil minta szépen érvényesülhessen. Ezután alaposan lemosták szappanos vízzel. A festést tejfestékkel végezték, ami egy por állagú festék, melyet 1:1 arányban kevertek össze vízzel, majd az első réteghez még 2:1 arányban tapadásfokozót is adtak, ezzel biztosítva a tökéletes tapadást. A bútort két rétegben festették le.

Bútorfestés házilag – Így lehelj életet régi komódodba

A festék száradását követően az ajtók belső részét – ahová a stencil mintát szánták – átlátszó wax-szal kezelték. Ezután ráhelyezték a stencilt, és szivacsecset segítségével arany színű antikoló pasztával végezték a mintázást.

Bútorfestés házilag – Így lehelj életet régi komódodba
Bútorfestés házilag – Így lehelj életet régi komódodba

Ezt követően jött a füstfólia felragasztása. A fóliaragasztót felkenték a kívánt helyekre, majd vártak, hogy egy kicsit száradjon. Aztán ráhelyezték a fólialapot, és egy ecset segítségével rásimították, a felesleget pedig szintén az ecset segítségével eltávolították.

Galéria / 2 kép

Megnézem a galériát

Miután ez elkészül, a teljes bútort átkenték átlátszó wax-szal egy puha rongy segítségével.

Bútorfestés házilag – Így lehelj életet régi komódodba

A végeredmény magáért beszél:

Galéria / 6 kép

Megnézem a galériát

A képeket és a munkafolyamat leírását olvasónktól, Nagy Viktóriától kaptuk, aki Facebook oldalán (ITT), illetve blogján (ITT) ehhez hasonló átalakításokat mutat be, és a bútorfestés technikáit részletezi. Érdemes ellátogatni hozzá! Egy kis ízelítő munkáiból:

Galéria / 4 kép

Megnézem a galériát
Fundatipp
Valósítsd meg terveidet Fundamentával!
Kérj most visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom
Gyerek RAJZPÁLYÁZAT! Rajzold le nekünk álmaid otthonát, és nyerj alkotásoddal

Szeretsz rajzolni? No, és tervezgetni? Ha mindkettőre egy nagy igen a válasz, akkor tarts velünk, mert egy szuper játékra invitálunk.

Friss Kreativitást, teljesítményt ösztönző alkotótér – dolgozószoba máshogyan

Mindenki másképpen dolgozik, és mindenkire más hat ösztönzőleg. De azt egyértelműen kijelenhetjük, hogy ha jó eredményeket szeretnénk elérni, akkor a jó munkához olyan helyiség szükséges, ahol minden komfort rendelkezésre áll és ahol jól érezzük magunkat. Engedd szabadon a fantáziád és álmodd meg azt a dolgozószobát, ahol szárnyalhatnak a gondolataid és ahol kiteljesedhetnek az új ötletek és a kreativitásod is.

Tipp Lakás szigetelés belülről – Ezek a legtutibb megoldások

Lakás szigetelés belülről – sokan szitokszóként emlegetik a szigetelés ezen fajtáját, de előfordul, hogy olyan épületbe költözöl, ahol másként nem oldható meg a meleg bent tartása.

Tipp 4 tipp, hogyan védd meg a tetőd a viharkároktól

Ahogy beköszönt az ősz, egyre gyakoribbak a viharok, melyek sajnos a tetőket sem kímélik. Szerencsére a viharkárok ellen védekezni nem lehetetlen. Az újHÁZ Centrum szakértői az alábbi tippekkel segítenek felkészíteni a tetőszerkezetet a szélsőséges időjárási viszonyokra.

Tipp Mikor szükséges a kéményseprés? Minden hasznos tudnivaló egy helyen

Ha van kémény az otthonunkban, akkor oda kell figyelnünk annak tisztítására és karbantartására. Mutatjuk, melyek az alapszabályok.

Otthon Etnós eklektika – 53 négyzetméternyi rajongás

Egy otthon szerencsére azért otthon, hogy az ajtaját becsukva magunk mögött hagyjuk a külvilágot. Ez sikerült, odabent már nem is éreztünk zavart az erőben.

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin