Forrás: Getty

Szuper DIY dekoráció: karácsonyfadíszek méhviaszból

Hozzávalók

  • Két edény
  • Egy tepsi
  • Sütőpapír
  • Sütikiszúrók
  • Néhány rúd fahéj és/vagy csillagánizs
  • Méhviasz vagy gyertya maradványok
  • Tű (stoppolótű)
  • Szalag vagy vékony madzag

Elkészítés

  1. Tedd az egyik edénybe a méhviaszt vagy a gyertya maradványokat, majd ezt helyezd bele egy nagyobb edénybe, és közepes lángon melegítsd, míg fel nem olvad a viasz. 
  2. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  3. Ha felolvadt a méhviasz, akkor önts egy vékony réteget belőle a tepsibe, majd ebbe helyezd bele a sütőkiszúrókat.
  4. A sütiformák közepébe tegyél egy darab csillagánizst vagy egy rúd egész fahéjat.
  5. Ezután tölts a formákba még méhviaszt, de csak annyit, hogy a fűszerek még kilátszódjanak.
  6. Várd meg, míg megdermed a viasz.
  7. Ha már teljesen megszilárdult, óvatosan szedd ki a formákból.
  8. A tűt tartsd rövid ideig egy gyertya lángjába, így könnyedén át tudod szúrni vele a megdermedt méhviasz. 
  9. A szalagot vagy vékony madzagot fűzd át a lyukon, és köss rá csomót, és már kész is vagy.

Tipp! Ne akaszd a méhviasz díszeket fényfüzér vagy gyertya közelébe, ugyanis a keletkező hő hatására könnyen megolvadhat.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.