Fotó: Getty

Készíts borsmenta cukorkából kínálótálat! Garantáltan a legédesebb dekor karácsonyra!

Ki ne ismerné a karácsonyi időszak egyik legkedveltebb édességét, a borsmenta cukorkát? Csodás fehér-piros színével már önmagában is megidézi a karácsonyi hangulatot, de egy zseniális ötlettel mindezt tovább fokozhatjuk.

Csodás kis kínálótálakat készíthetsz ugyanis belőlük, melyeket a legapróbbak később akár el is fogyaszthatnak.

Mutatjuk lépésről lépésre, mit kell tenned, hogy vidám és ünnepi tálakat ajándékozhass idén karácsonykor!

1. Fogd meg a borsmenta cukrokat, és helyezd őket szilikon sütőlapra vagy szilikon sütőpapírra!

2. A cukorkákat egymás mellé rendezve formázz belőlük egy kilapított tálat.

3. A formát tedd 300 fokos sütőbe és figyelj! Kb. 8 percig tart, hogy a cukrok megolvadjanak, de ne kezdjenek el buborékokat képezni. Ha fényes lett a felületük, vedd ki, és hagyd fél percig hűlni őket!

4. Közben készíts elő egy tálat. Amekkorát előveszel a szekrényből, kb. akkora lesz majd a cukros kínálód is.

5. Most óvatosan fordítsd rá a cukrokat a fejjel lefelé lévő tálkára.

6. Hagyd hűlni a cukormasszát.

7. Ha megdermedt, leveheted, de hagyd még állni egy kicsit.

Készen is vagyunk! Tehetsz bele édességet, be is csomagolhatod, vagy helyezheted egyenesen az ünnepi asztalra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.