Minden szobája tökéletes! Skandináv stílusú lakás a kényelem jegyében

Az északi stílus legfőbb ismertetője, hogy letisztult és egyszerű. De a skandinávok is elcsábulnak néha, és itt-ott beengedik az élénkebb színeket és visszafogottabb mintázatokat szolid hangulatvilágukba. És lám, így is működik.

Ötletládához ad!

A most következő lakás az egyik legjobb példa arra, hogy egy skandináv stílusú lakásbelsőnek sem kell mindenáron egyhangúnak lennie. Ha a tiszta paletta határain belül maradunk, a fehér és szürke árnyalatok is izgalmasabban hatnak néhány élénkebb színnel keverve.

Lakáscserén töröd a fejed?
Tudtad, hogy neked is jár hozzá az állami támogatás? Kérj visszahívást a részletekért!
Visszahívást kérek!

Köszönjük szépen érdeklődésedet!

Köszönjük érdeklődésedet! A megadott elérhetőségen kollégánk hamarosan felkeres téged!

Valami hiba történt.

Munkatársaink már dolgoznak a problémán, kérünk gyere vissza pár perc múlva.

A legfőbb skandináv stílusjegyek – így a modernitás, a könnyedség és a fénnyel teli belső tér – így is érvényre jutnak a lakásban. A teljesen fehér alapokat itt azonban mintás textilekkel, tapétákkal és bútorokkal dobta fel a tervező, hogy az enteriőr ne csupán praktikus, de sokkal élettel telibb is lehessen.

A hálóban például az ágynemű képviseli az északi hangulatot,  a pasztell lila fal és az ágy mögötti fa deszkákkal borított falrész – a természetesség határait nem sértve – lágyítják ezt.

A gyerekszoba csupa báj! Az alapvetően kislányra hangolt szobabelsőt a fehér falak előtt lépegető flamingók sokasága és a romantikus és sűrű esésű függöny szakítja ki a skandináv egyhangúságból. Teszi mindezt úgy, hogy a fehér mellé választott rózsaszínnel együtt az északi hidegséget idézi meg.

A fürdőszoba legkülönösebb eleme a mosdó fölött és a zuhanykabin mellett látható mintás csempesor, mely a fehér burkolat monotonitását bontja meg minimálisan.

A nappaliban a neutrális színek és elemek dominálnak elsősorban. A fa és tégla burkolatok a falon tökéletesen érvényesülnek a színtelen háttér előtt. Erre erősítenek rá az ugyancsak természetes anyagokból készült kiegészítők: a könyvespolc és a kanapé fölötti képkeretek.

A konyha a lakás “legdíszesebb” pontja. A konyhabútor hamuszürke, a hármas mennyezeti lámpa hófehér, ahogy az étkező szett is színtelen szerepbe burkolózik. Ebbe a skandináv hangulatba csempész könnyed melegséget a sárga fal, a konyhapult feletti tapéta pedig ennél is többet tesz: finoman ugyan, de az északiaktól szokatlan könnyedséggel és játékossággal járul hozzá az összképhez.

Forrás: aydesign.ru

Hírlevél feliratkozás

Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok & Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!

Feliratkozom

Nézd meg ezeket is

Stíluskerék

minimál
klasszikus
egzotikus
retro
nőies
rusztikus
konyha
nappali
háló
fürdő
dolgozó
gyerek
fekete
fehér
hideg
meleg
pasztell
élénk
Pörgess
Mehet

Stílus

Helyiség

Szín

Pörgesd meg a kereket, vagy forgasd be a tárcsákat ízlésed szerint és nézd meg a neked szóló tippünket!

Megjelent a legújabb Otthonok és Megoldások magazin